Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

www.grafvonmen.hu
hatályos ettől a naptól: 2021-12-14

Üdvözöljük honlapunkon!
Köszönjük, hogy vásárlása során bennünket tisztel meg bizalmával!

Vásárlása során maximálisan arra törekszünk, hogy Ön is az elégedett vásárlóink közé tartozzon.

 

Ha bármi probléma vagy kérdés merülne fel,  nyugodtan keressen az alábbi elérhetőség egyikén:

Telefonszám: 0630 654 3048 (H-V: 9:00-22:00 óráig)
vagy írásban a kapcsolati űrlap kitöltésével: www.grafvonmen.hu/kapcsolat/

Jelen üzletszabályzat tartalmazza azokat a szolgáltatási feltételeket, amelyek alkalmazásra kerülnek a www.grafvonmen.hu internetes oldal használata során. A webáruház használatával a felhasználó kijelenti, hogy egyetért az Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek tartalmával, illetve szerződést köt Guruz Gergely Mihály e.v. (továbbiakban: Szolgáltató). Szolgáltató fenntartja a jogot jelen szerződés egyoldalú módosítására úgy, hogy a www.grafvonmen.hu oldalon rövid felhívásban tájékoztatja a felhasználókat. A módosítást követően a Szolgáltatás használata a Szerződés módosításának elfogadását jelenti. Jelen Szerződésre a Magyar Köztársaság joga irányadó. A szerződés nyelve, magyar. 

A termékekre vonatkozó, fizetendő árak bruttó árak. 

Ennek köszönhetően a szolgáltató termékeinek az árát nem terheli ÁFA. A kiállított számlán “alanyi mentes” (A.M)  felírat fog szerepelni. Az áfa értéke minden alkalommal 0 Ft lesz, így biztosítva a vásárlóinknak a legjobb árat.

 1. Regisztráció, felhasználói fiók
  1. Szolgáltatás elérhető mindazok számára, akik létre tudnak hozni legális szerződést az érvényben lévő törvény értelmében. A regisztráció során a felhasználónak valós adatokat szükséges megadni. 
 2. Az oldal Üzemeltetője
  1. Név: Guruz Gergely Mihály e.v.
   Székhely: 2440 Százhalombatta, Erkel Ferenc körút 5. 3/2
   Adószám: 69381203-1-33|Kisadózó
   Nyilvántartási szám: 53100812
   Webáruház nyelve: magyar

   Elérhetőség:
   telefon:  +36 (30) 654 3048

 3. Vásárlás menete
  1. A www.grafvonmen.hu oldalon történő megrendeléssel a Vevő kötelező érvényű ajánlatot tesz a termék(ek) megvételére. A www.grafvonmen.hu oldalon keresztül történő megrendeléshez a Vevő kötve van. A megrendeléssel létrejött szerződésben foglaltakat a Vevő köteles teljesíteni és betartani, vagyis Vevő a Szolgáltató szerződésszerű teljesítése esetén köteles a terméket/szolgáltatást feltüntetett vételáron átvenni/igénybe venni és a vételárat megfizetni. Amennyiben a Felhasználó a terméket nem veszi át, a szolgáltatást nem veszi igénybe és ezt az Alkotó az Üzemeltető felé jelzi, az Üzemeltető jogosult a Vevő regisztrációját részlegesen, vagy teljes egészében korlátozni, felfüggeszteni.
  2. A megrendeléssel kapcsolatos fogyasztói jogokat Vevő közvetlenül a Szolgáltatónál érvényesíti. A fogyasztói panaszokat a Szolgáltató vizsgálja ki, a termékekkel kapcsolatos szavatossági, jótállási helytállás a Szolgáltatót terheli.
 1. Garanciák

Termékeinkre 90 napos teljeskörű cseregaranciát biztosítunk. 
Így nem kell aggódni, ha nem lett jó a méret mert a lehető leghamarabb kicseréljük a tökéletes méretre. 

90 napon belüli termék meghibásodás esetén a lehető leghamarabb cseréljük egy vadi új termékre.  

Továbbá a termékeinkre a törvényben meghatározott 12 hónap garanciát vállalunk.
Meghibásodás esetén kérjük, első lépésként vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén.
A használatból eredő kopásokra és a nem rendeltetésszerűen használt termékekre a garancia nem vonatkozik.
A meghibásodott terméket (a garancia érvényességi ideje alatt) javítjuk abban az esetben, amennyiben a hiba javítható. Egyéb esetben cserére kerül a sor.

 1. Csere

Termékeinkre 90 napos teljeskörű cseregaranciát biztosítunk. 
Így nem kell aggódni, ha nem lett jó a méret mert a lehető leghamarabb kicseréljük a tökéletes méretre.

Amennyiben a megvásárolt terméket másmilyenre szeretné cserélni, kérjük, első lépésként vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén.

 1. Szállítás módjai

Minden megrendelést 1-2 munkanapon belül postára adunk, ami a feladást követő napon meg is kell, hogy érkezzen a Vevő számára.  Így a megrendeléstől számított 1-5 munkanapon belül garantáltan a Vásárlónál lesz a termék.  

Postai díjszabásunk: 

 • Postai úton előre utalással: Egységesen 590 Ft (Magyarországon belül) szállítási díjat tartalmaz, mely elsőbbségi ajánlott levélként, buborékos borítékban kerül feladásra.
  JELEN AKCIÓNKBAN: INGYENES, 9000 FT VÁSÁRLÁS FELETT 
 • Postai úton utánvétellel: Egységesen 1400 Ft (Magyarországon belül) szállítási díjat tartalmaz, mely elsőbbségi ajánlott levélként, buborékos borítékban kerül feladásra.
  JELEN AKCIÓNKBAN: INGYENES, 9000 FT VÁSÁRLÁS FELETT 
 • Személyes átvétel: Budapesten és Százhalombattán lehetséges a telefonon megbeszélt találkozói helyen lehetséges. 

Külföldről is adhat le megrendelést – mivel rendszerünk kizárólag belföldre van beállítva – így ezt kérjük, email-ben tegye (cikkszám megjelölésével). Külföldről leadott megrendelések szállítási költsége a MAGYAR POSTA Zrt. hivatalosan közzétett AKTUÁLIS DÍJSZABÁSA alapján kerül kiszámításra és válasz e-mail-ben tájékoztatjuk annak költségéről.
Külföldre szóló rendelést utánvétellel nem tudunk szállítani. 

 1. július 1-jétől az ajánlottként feladott csomagot levélszekrénybe nem dobhatja a postás, azaz a csomag átvételét aláírásával kell igazolnia, illetőleg, ha a postás nem találja otthon a kézbesítés időpontjában, akkor értesítőt hagy. Az értesítővel tudja a későbbiekben levelét átvenni a postán.

A Vásárlónak az átvételkor meg kell győződnie arról, hogy az általa megrendelt terméket szállították-e részére, illetőleg a kiszállított termék(ek) mennyiségben és szemmel láthatóan minőségben megfelel(nek) a megrendelésének. Esetleges kifogását a Vásárlónak haladéktalanul jeleznie kell a szállítónál (jegyzőkönyveztetni kell, amennyiben a csomagolás, esetleg maga a termék sérült!) és a vevőszolgálat felé. Az áru átvétele után az esetleges szépséghibákért és tartozékhiányért felelősséget nem vállalunk.
Amennyiben a Vásárló az előzetesen egyeztetett megrendelésében szereplő kiszállított terméket nem veszi át, a sikertelen kiszállítás költsége is őt terheli, abban az esetben is, ha a szállítási táblázat alapján díjmentes volt.

 1. Számlázás, fizetési módok

Minden rendelésnél a rendelés leadásakor megjelenített aktuális ár kerül felszámolásra, ezen kívül a Szolgáltató fenntartja az árak megváltoztatásának a jogát. 

A termékek mellett feltüntetett árak nem tartalmazzák a szállítás költségeit, ez a rendelés leadásakor, a végösszeghez kerül hozzáadásra.
A számlát – mely alanyi adómentes – minden esetben a Szolgáltató állítja ki, amely tartalmazza a szállítási költséget is.
A megrendeléskor a Vásárló az alábbi fizetési módok közül választhat:

 • Banki előreutalással
  A megrendelés visszaigazoló emailben küldjük a banki átutaláshoz szükséges adatokat. 
 • Bankkártyás fizetéssel
  Az online bankkártyás fizetések a biztonságos Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013. 
 • Készpénzzel 
  Személyes találkozó vagy Utánvétellel történő szállítás esetén
 1. A vásárlástól való elállási/felmondási jog

14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől.
Az elállási/felmondási határidő, a termék átvételének napjától számított 14 nap.
Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre: Guruz Gergely Mihály e.v. székhelyének címére  – 2440 Százhalombatta, Erkel Ferenc körút 5. 3/2 vagy elég telefonon jelezni nekünk.

Ebből a célból felhasználhatja a mellékelt elállási nyilatkozat-mintát, mely útmutatót is tartalmaz. innen letölthető! 

Vagy innen másolható:

Melléklet:

Elállási/Felmondási nyilatkozat-minta
(csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)

Címzett:

Guruz Gergely Mihály e.v.
2440 Százhalombatta, Erkel Ferenc körút 5. 3/2

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére irányuló szerződés tekintetében:

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja: ……………………………………………

A fogyasztó(k) neve: ………………………………………….

A fogyasztó(k) címe: ………………………………………….

A fogyasztó(k) aláírása: ……………………………………… (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

 

Kelt: ………………………………………

 

Ön határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/felmondási nyilatkozatát.

A fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. §-ban meghatározott elállási és felmondási jogot a rendeletben foglaltakkal összhangban gyakorolta.

Az elállás/felmondás joghatásai

Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.
Ön köteles számunkra a terméke(ke)t indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket.
A termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli.
Ön kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

Nem illeti meg a fogyasztót az elállási / felmondási jog:
– Olyan termék esetén, melynek ára a vállalkozás által nem irányítható pénzpiaci mozgások, ingadozásoktól függ.
– Kifejezetten a fogyasztó kérésére, az ő által szabott igények alapján egyedi kérésének megfelelően került előállításra.
– Romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termékek.
– Hang, illetve kép, vagy szoftver esetén, ha a csomagolását felbontotta.
– Olyan zárt csomagolású termékek esetén, amelyek egészségvédelmi vagy higiéniai okokból a védőcsomagolás felbontását követően nem
küldhető vissza.

 1. Személyiségi jogok védelme

 A felhasználók személyiségi jogainak bizalmas kezelése nagyon fontos számunkra, ezért a Szolgáltató. nem adja át az adatokat külső személyeknek vagy szervezeteknek. Az adatbázisunkban fenntartott információkat felhasználjuk a felmerülő kérdések, viták megoldása esetén. A regisztrálás alatt minden esetben átnézheti és megváltoztathatja a megadott információkat. A Szolgáltató a hazai adatvédelmi törvény rendelkezéseinek megfelelően esetenként együttműködhet a helyi, országos vagy nemzetközi hatóságokkal, amelyek, az adatvédelmi tv. által előírt tartalmú és formájú megkérésére, kötelesek vagyunk a szükséges személyi azonosító információkat kiadni a www.grafvonmen.hu felhasználókról.

Az adatkezelésről bővebben a www.grafvonmen.hu Webáruház adatkezelési nyilatkozatában olvashat.

10.Adatvédelem (Adatkezelési nyilatkozat)

Adatvédelmi nyilvántartási azonosító: 

– webáruház üzemeltetéséhez: folyamatban

A Szolgáltató. számára kiemelt fontosságú a rendelkezésére bocsátott személyes adatok védelme. Elkötelezi magát a Felhasználók és, Vásárlók személyes adatainak oly módon történő kezelése mellett, amely a vonatkozó érvényes jogszabályoknak megfelelve járul hozzá a biztonságos internetezés és vásárlás lehetőségének megteremtéséhez. Ennek megfelelően a Szolgáltató. elkötelezte magát, hogy a felhasználók és Vásárlók adatait a mindenkori hatályos jogszabályi előírásokat megtartva kezeli, és ezáltal hozzájárul a biztonságos internetezés és vásárlás lehetőségének megteremtéséhez.
A megrendelések teljesítéséhez szükséges, alvállalkozók részére történő adatszolgáltatást leszámítva a Szolgáltató. az általa kezelt adatokat harmadik félnek nem adja át. Az alvállalkozók a Szolgáltató által átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosultak felhasználni, illetve harmadik személyeknek átadni
Néhány kiemelt fontosságú jogszabály:
1998. évi VI. törvény az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourgban, 1981. január 28. napján kelt Egyezmény kihirdetéséről,
2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről.
2011. évi CXII. törvény az információ önrendelkezési jogról és az információszabadságról

Szolgáltató, az adatokat minden módon védi. Különösen a jogosulatlan hozzáférés, nyilvánosságra hozatal, megváltoztatás, törlés, megsemmisülés ellen mind a hálózati kommunikáció (tehát online adatkezelés) során, mind az adatok tárolása, őrzése (tehát offline adatkezelés) során.
A személyes adatokhoz csak az illetékes munkaköröket betöltő személyek férhetnek hozzá – magas szintű hozzáférési kontrollok alkalmazása mellett.
Kizárólag olyan adatot kér a Szolgáltató a regisztráció során, melyek a megrendelések teljesítéséhez, a vásárlás lebonyolításához elengedhetetlenül szükségesek.
A regisztrációkor, vásárláskor adatbázisunkban rögzítésre került adatokat a Szolgáltató saját belső felhasználására, statisztikák készítése céljából elemezheti.
A felhasználó kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy a Szolgáltató. a személyes adatait a fent meghatározott cél érdekében kezelje, feldolgozza, tárolja.
A felhasználó tudomásul veszi a tájékoztatást, hogy az adatkezeléshez történő hozzájárulását bármikor módosíthatja, illetve visszavonhatja, továbbá kérheti személyes adatai helyesbítését, törlését, tájékoztatást kérhet az adatkezelésről.

Kik vagyunk

A weboldalunk címe: https://grafvonmen.hu

Melyek azok a személyes adatok, amiket gyűjtünk és milyen céllal gyűjtjük ezeket

Vásárlói adatok

A vásárlás során megadott adatokat tároljuk el annak érdekében, hogy a terméket a vásárlóhoz eljuttassuk, a vásárlás kapcsán kommunikálni tudjunk a vásárlóval.

Kapcsolatfelvételi űrlapok

Sütik

Ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be is vagyunk jelentkezve erre a honlapra, akkor átmeneti sütiket állítunk be, annak érdekében, hogy megállapítsuk, hogy a böngésző elfogadja-e a sütiket. Ezek a sütik nem tartalmaznak személyes információt, és törlődnek, ahogy bezárjuk a böngészőt.

Más honlapokról származó beágyazott tartalmak

A honlapon elérhető bejegyzések külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) használhatnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak pontosan úgy viselkednek, mintha meglátogattunk volna egy másik honlapot.

Ezek a webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést, ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be vagyunk jelentkezve az oldalra.

Analitika

Annak érdekében, hogy weboldalunk a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa, adatokat gyűjtünk a látogatók oldalon töltött idejéről és viselkedéséről.

Kivel osztjuk meg a felhasználói adatokat

Kézbesítéshez szükséges adatokat adunk ki a kézbesítést végző cég számára, ha a megrendelt termék nem személyes átvétellel vásárolt.

Mennyi ideig őrizzük a személyes adatot

A vásárlói adatokat a kézbesítést követően töröljük.

A honlapon regisztrált felhasználók (ha vannak ilyenek) személyes adatai a saját felhasználói profiljukban is tárolásra kerülnek. Minden felhasználó megtekintheti, szerkesztheti vagy törölheti a személyes adatait bármikor (kivéve, hogy nem változtathatja meg a saját felhasználói nevét). A honlap rendszergazdái ezen információkat szintén megtekinthetik és szerkeszthetik.

Milyen jogokkal rendelkezik a felhasználó a saját adatai kapcsán

A weboldalon regisztrált fiók esetén kérhető a személyes adatok export fájlban történő megküldése, amely bármilyen adatot tartalmaz, amit korábban a felhasználó rendelkezésünkre bocsátott. Kérhető továbbá, hogy bármilyen korábban megadott személyes adatot töröljük. Ez nem vonatkozik azokra az adatokra, amelyeket adminisztrációs, jogi vagy biztonsági okokból kötelező megőriznünk.

Hová továbbítjuk az adatokat

A látogatók által beküldött üzeneteket automatikus spamszűrő szolgáltatás ellenőrizheti.

 1. Szerzői jogok

A termékekről készült fotók az Alkotó munkái, más oldalakon való leközlésükhöz csak a forrás megjelölésével járul hozzá. A fotózási kellékek nem tartoznak a termék(ek)hez, a modelles fotókat csak illusztrációs célból közöljük, ezek nem mindig kapcsolódnak közvetlenül a konkrét termékhez!

Alkotó igyekszik valósághű fényképeket készíteni termékeiről, a fotók színárnyalatainak észlelése a készülék monitor beállításaitól is nagyban függ, ezért a kiszállított termék színének a Megrendelő szubjektív elvárásaitól való kismértékű különbözősége előfordulhat.

A www.grafvonmen.hu weboldalon található Graf Von Men márka által alkotott termékek, ékszerek, az értékesítésre kínált termékekről készült fotók, az ékszerekhez készített egyedi tervezésű csomagolás, továbbá egyéb grafikai alkotások a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI törvény értelmében szerzői művek, így a törvényben foglalt szerzői jogvédelem alatt állnak!

 1. Felelősségkorlátozás

A www.grafvonmen.hu-n keresztül történő vásárlás feltételezi a Vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását. A felhasználó, illetve Vásárló tudomásul veszi, hogy a böngészéssel és a vásárlással kapcsolatos esetleges kockázatokat saját magának kell felmérnie, illetőleg magának kell gondoskodni a számítógépe biztonságos használatáról és az azon tárolt adatok védelméről.
A Szolgáltató nem felel a vis maiorból eredő, vagy egyéb, az irányításán kívül eső események okán bekövetkező károkért, ideértve, de nem kizárólagosan a

 • a weboldal használatából, vagy üzemzavarából,
 • az adatok bárki által történő megváltoztatásából,
 • az információtovábbítási késedelemből adódó,
 • vírusok okozta,
 • szoftverhibából, internetes hálózat hibájából, egyéb technikai jellegű hibából   eredő,
 • vonal, vagy rendszerhibából adódó,
 • a beszállítótól származó téves információkból eredő károkért.

Szolgáltató jogosult a vásárlás feltételeit és szabályait, a jelen szabályzatot bármikor indoklás nélkül – rövid felhívásban tájékoztatva a felhasználókat – egyoldalúan módosítani. A módosítások a közzétételük időpontjától kezdve hatályosak és alkalmazandók.
Árváltozás esetén a változást megelőzően feladott megrendelés esetében a régi – változást megelőző – ár érvényes és került felszámításra.

 1. Vitarendezési fórum elérhetősége:

Budapesti Békéltető Testület elérése:
1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.
Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10.

Telefon: +36 1 /488-2131
E-mail: bekelteto.testulet@bkik.hu
Budapesti Békéltető Testület weboldala: http://www.bekeltet.hu/

A magyar fogyasztók nemzetközi webshoppal kapcsolatos vitáját  és a külföldi fogyasztók, magyar webáruházzal kapcsolatos problémáját is a Budapesti Békéltető Testület segíti 

Kötelezettséget vállalunk az alternatív vitarendezési fórum igénybevételére a fogyasztói jogvitáik rendelkezéséhez. Az Európai Bizottság által fejlesztett és üzemeltetett online vitarendezési platformot a linkre kattintva érheti el, mint nemzetközi vitarendezési fórum:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm

Az online vitarendezési platform használata regisztrációt igényel az Európai Bizottság rendszerében, majd bejelentkezés után a fogyasztó benyújthatja panaszát a honlapokon keresztül, ha nem sikerült közvetlenül rendeznie a jogvitáját a vállalkozással.

A panasz benyújtását követően az online vitarendezési platform azonnal továbbítja azt az ellenérdekű félnek. Ezt követően az érintetteknek meg kell egyezniük egy alternatív vitarendezési fórumról, amely végső soron el fog járni a közöttük fennálló ügyben. Az okról, a fórumokról, amelyek eljárhatnak az esetükben, a platform tájékoztatja a feleket. Amint megszületik a megállapodás a vitarendezési fórumról, az online platform oda továbbítja a panaszt.

Ha a feleknek nem sikerül 30 napon belül megegyezniük, vagy ha a platform sem tud a benyújtott adatok alapján olyan alternatív vitarendezési fórumot azonosítani, amelynek hatásköre van eljárni, a panasz további feldolgozására nem kerül sor.